dimecres, 17 de desembre del 2014



Escuma de torró: unes postres nadalenques ràpides, senzilles i barates:


Hem triat el producte nadalenc per excel·lència, els torrons, per elaborar unes postres ràpides, senzilles i barates per quedar com un autèntic xef aquests dies tan entranyables i festius que s’acosten. Porta a la teva taula el luxe sense deixar enrere la tradició. Segur que triomfes!
Ingredients (per a 4 persones): 600 g de torró de Xixona, 3/4 dl de nata líquida, 200 g de sucre, mantega.
Preparació pas a pas
1. Aixafa el torró de Xixona amb una forquilla. Passa el torró esmicolat al got de la batedora i aboca-hi 2 dl de nata. Barreja-ho i bat-ho amb barnilles elèctriques. Posa la resta de la nata en un bol i bat-la (sense deixar-la massa dura). Afegeix un cullerot de nata muntada a la preparació de torró.
2. Remena-ho i barreja-ho bé. Incorpora la resta de la nata muntada amb moviments suaus i embolcallants para evitar que es talli. Barreja-ho amb barnilles, aboca l’escuma de torró a copes o bols i reserva-ho a la nevera fins al moment de servir.
3. Posa en un cassó antiadherent 2 dl d’aigua i el sucre. Fes-ho bullir a foc mitjà i deixa-ho fins a aconseguir un caramel ros. Retira-ho del foc i deixa-ho temperar fins que tingui consistència de xiclet (per poder-ho manipular fàcilment).
4. Aboca un fil fi de caramel a sobre d’un full de paper d’alumini lleugerament untat amb mantega. Al mateix temps, estira i dóna la forma desitjada al caramel amb la punta d’una forquilla. Una vegada rígid, desenganxa’l i utilitza’l per decorar l’escuma de torró. I ja ho tens a punt per servir!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada