dimecres, 31 de desembre del 2014

Aperitius de nadal

Ja s'apropa el Nadal, segur que estàs pensant amb el que pots fer per dinar... Doncs aqui ho tens! A continuació us adjuntem quatre receptes fàcils i a més a més bé de preu.
Actualment degut a la crisis que patim en el nostre país necessitem estalviar una mica de diners per els regals de nadal,ja tenim la solució!


Aquest són els entrants que vam preparar l'altre dia, estan bonisims i molt fàcils i ràpid de preparar:


-Salmó amb salsa tàrtara i ou filat

-Ous de mújol amb llimó

-Crema d'anxoves amb enciam i codonyat

-Crema de tonyina amb pebrot

-Tapenada amb bacallà esqueixat

-Surimi i ou

Foie amb peres caramel·litzades i melmelada de figues
Salmó amb ou filat, surimi i ou, ous de mújol amb llimó i crema d'anxoves amb enciam i codonyat



I així els hem preparat:

Per totes les varietats, untem amb la crema corresponent dues llesques de pa de motlle, en posem una al damunt de l'altra i tallem de manera que ens quedin 4 quadres. Després acabem de decorar.

És una preparació laboriosa però no complicada. Per anar més de pressa, es poden fer amb antelació les cremes que serviran de base per als canapès, guardant-les bé en recipients hermètics. També cal fer abans les peres caramel·litzades. I també necessitarem 4 ous durs, que ja hauran d'estar freds quan ens posem a fer els canapès. Jo vaig fer tot això ahir al matí i vaig muntar els canapès per la tarda. No els hem de fer massa aviat, si no correm el risc que quedin secs. Els podem mantenir a la nevera cobrint-los bé amb un drap humit, vigilant que no toqui la superfície dels canapès.

Amb les quantitats que us donem vam fer 12 canapès de cada varietat. Va sobrar una mica de crema d'anxoves, de tonyina i tapenada. Aprofiteu-les per esmorzar o berenar damunt d'una torrada de pa. Són delicioses.

Salmó amb salsa tàrtara

Preparem una salsa tàrtara ràpida triturant una cullerada de cogombrets en vinagre i una cullerada de tàperes. Triturem també un ou dur i ho posem tot en un bol. Hi afegim 3 cullerades de maionesa i mitja cullerada de cafè de mostassa a l'antiga (m'agrada el toc de la mostassa).

Untem amb aquesta salsa les dues capes de pa. Al damunt hi posem un tall de salmó fumat que cobreixi bé el pa, retallem el que sobresurti  i tallem els 4 canapès. Acabem amb ou filat.
Ous de mújol

Untem els dos pisos de pa amb mantega, en un dels extrems hi posem un tros de rodanxa de llimó i acabem de farcir amb una culleradeta d'ous de mújol.
Crema d'anxoves amb enciam i codonyat i ous de mújol amb llimó


Crema d'anxoves amb enciam i codonyat

Per la crema:

200 grams de formatge per untar tipus Philadelphia
Una llauna petita d'anxoves en oli d'oliva

Triturem les anxoves amb el formatge fins obtenir una crema homogènia.

Suquem les dues capes de pa amb aquesta crema. Decorem amb una mica d'enciam tallat en juliana i un dauet de codonyat.

Crema de tonyina amb pebrot

Per la crema:

200 grams de formatge per untar tipus Philadelphia
Una llauna petita de tonyina en oli d'oliva, ben escorreguda.

Triturem la tonyina amb el formatge fins obtenir una crema homogènia.

Untem les dues capes de pa amb aquesta crema. Decorem amb pebrot escalivat o del piquillo.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada